donderdag 22 september 2011

Winterligplaats gevonden in stad Groningen

14 september
Ook vandaag heeft de wind besloten niet te gaan liggen. De Jacoba hangt aan de lijnen maar deze houden onze zware schuit op z’n plaats.


Wij doen nog een rondje in het dorp.


’s Avonds hebben we, tijdens een etentje, dikke pret met onze gezellige vrienden Henk en Lia.














15 september
Ondanks windkracht 6 -7 besluiten we toch een eilandje verder te varen naar Norderney.


We doen dit omdat er na het weekend nog meer wind voorspeld wordt en we gebruiken dit weergat om morgen naar Delfzijl te varen.

16 september

’s Morgens eerst nog even naar het weerbericht op de marifoon (kustenfunkstellen) geluisterd. Dit was wel hilarisch omdat de lezer van het weerbericht zelf ook helemaal verwonderd was dat hij deze keer voor het eerst sinds lange tijd geen stormwaarschuwingen had!  Dus we motorden( met windkracht 0 ) rustig langs het eiland  Juist het Eemswad over naar Delfzijl.


Het werd een reuze gezellig weekend want Nienke en Jan Willem maakten een verre reis naar Delfzijl om ons  weer in de armen te sluiten en oneindig veel bij te babbelen. Jammer genoeg zijn er geen foto’ vanuit Delfzijl. Er is weer druk telefoonverkeer met familie en vrienden en er worden diverse afspraken gemaakt. Voelt ook weer heel goed. We eten weer haring en lezen de Hollandse krant.

19 september
Vanuit Delfzijl varen we over het Eemskanaal naar de Oosterhaven in Groningen. We kuieren de stad door en strijken neer op een gezellig terras. Wat een heerlijke stad vinden we dit altijd !


Groningen is de geboortestad van Marjon en het huis van haar Opa en Oma staat er nog steeds. Marjon is hier regelmatig  blijven komen en ook voor Kees voelt het hier altijd goed.


Na enig overleg met de havenmeester zijn we er gauw uit. Het bijzondere is dat er in de Oosterhaven nog een winterplek is voor onze Jacoba. Helemaal top ! Op de foto is de haven te zien waar Kees tevreden naar kijkt.




Zoals gepland gaan we eerst nog even naar de werf in Harlingen voor wat onderhoud en nazorg van het werk in het voorjaar.
Iedereen is welkom in de winter vanaf half oktober in de Oosterhaven  ,Oosterkade 1001, Groningen.
We hebben altijd met zeer veel plezier aan ons blog gewerkt, temeer omdat we heel erg gevolgd werden en ontelbare mailtjes van iedereen ontvangen hebben. We stellen het erg op prijs om op deze manier contact te blijven houden. Ook kun je ons nog steeds telefonisch bereiken op telefoonnummer: 06-28468508. Ons postadres blijft voorlopig Schupperijweg 27 7345 DJ Wenum-Wiesel.
Met vriendelijke groeten,
Kees en Marjon a/b Jacoba

Dit is nog een herinnering van de Jacoba onder zeil in Zweden.


 
 

2 opmerkingen:

  1. Jan Willem Bos22/9/11

    Dag Marjon en Kees

    Bedankt voor het warme ontvangst die we kregen toen we bij jullie aan boord stapte. Ik vond het fijn om jullie te zien en was verheugd voor Nienke dat zij na 5 maanden eindelijk weer haar moeder in der handen kon nemen.

    Ook het slapen aan boord was leuk om mee te maken. Ondanks dat het kort was dat we bij jullie aan boord konden zijn was het super gezellig.

    Mooi om te horen dat jullie een vaste aanlegplaats hebben kunnen vinden. Jullie zijn ook van harte welkom in het gezellige Amsterdam om op visiste te komen!

    Kus JW

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Kees en Marjon,

    Rondkijkend in allerlei blogs kwamen we 'Op reis met onze Jacoba' tegen.
    Zouden jullie het leuk vinden om met jullie blog mee te werken aan een test om weblogs om te zetten in een boek?

    Wij willen mensen die bloggen gaan helpen om via een website (geautomatiseerd) een boek van hun blog te maken. Als voorbeeld heb ik met een pdf gemaakt van een paar hoofdstukken van jullie blog:
    http://dl.dropbox.com/u/19988332/opreismetonzejacoba.pdf

    Deze pdf is gemaakt met een testversie van onze website, die we de komende tijd verder gaan uitwerken.
    We zijn benieuwd naar jullie reactie op ons idee en op de test-pdf. Jullie zouden ons erg helpen als jullie enkele vragen zouden willen beantwoorden die we per mail kunnen toesturen.
    Als jullie interesse hebben om mee te doen, dan hoor ik het graag op ineenboek@gmail.com

    Met vriendelijke groet,
    Henk de Roij
    In een boek

    BeantwoordenVerwijderen